24 Mayıs 2011 Salı

Cikolata Selalesi "Coulant au chocolat"




Canlarim sizlere muhtesem bir tatliyla karsinizdayim. Ani gelen bir misafir veya sirf kendiniz için ûsenmeden yapicaginiz bir tatli. Fransa'da meshur bir tatlidir. Ve çogu insanin favorisidir :) Verecegimiz tarifte toplam 6 tane selale çikiyor. Neden çikolata selalesi?  Dr Oetkerin hazir paketlerde satiyor zaten ismini ordan aldim :)  DR Oetker ne kadar çok sevsemde, hazir pakete alip denemeye degmez, çûnkü yapilisi hem çoook kolay hem ucuz :) Pisme süresine çok dikkat edin, fazla pisirirsenir maalesef selaleyi elde edemezsiniz. Ben muffin kaliplarda (yagli kagit) doldurup, tekrar muffin tepsininde pisirdim. Muffin kaliplara doldurup normal tepsiye dizerseniz, yayilma riskiniz var. Caniniz çektimi ? Haydin hanimlar dogru mutfaga :)



Malzemeler :

3 yumurta
100 gram toz seker
95 gram tuzsuz tereyag
90 gram bitter çikolata
50 gram Un


Yapilisi :

Bitter çikolatayi ve kûp küp teryagini ben mari usülü eritiyoruz. Pürüzsüz olmasi gerek. Ocaktan alip, üzerine toz sekeri, yumurtalari ilave edip elde çirpiyoruz. (Seker eriyene kadar) En son unu ilave edip pûrüzsüz bir hamur elde ediyoruz. Bu hamuru muffin kaliplara esit bir sekilde paylastiriyoruz. Önceden isitilmis 200 ° firinda 8 dakika boyunca pisiriyoruz. Pistikten sonra firindan alip, biraz sogumasini bekleyip, kaliplardan çikartip, servis tabaginda vanilyali dondurma esliginde servis ediyoruz. Yemeden önce 10 dakika bekleyeniz, aksi taktirde, agziniz yanabilir. 


21 Mayıs 2011 Cumartesi

Limonlu Ganaj Frambuazli Kek




Selam olsun candostlar... Bir kaç gündür yine çok yogun geçiyor günlerim... Oglum Ilyas sünnet oldu ve yenice iyilesti. 1 haftadir hep birlikteydik, çok nazlandi, çekti ve çektirdi :)) Ama çok sükür hersey çok güzel geçti. Artik Eylülde eglencemizi yapariz es dostla :)) Kaç gündür canim kek istiyordu. Ve deri dondurucuda olan frambuazlarimi degerlendirmek istedim bu aksam.  Ortaya mis gibi kokan bir kek çikti. Firini açarken bile kokusuna bittim ben :) Limonlu ganajla ve frambuazin eksisiyle mayhos bir tadi var, gerçekten çok hos. Denemek isteyenlere simdiden afiyet bal seker olsun.  Bu ara kek bitti bile :) Tarifi sevgili Pelin 'den aldim, ama bir iki degisikler yaparak. Elbette istediginiz meyveyi kullanabilirsiniz. Pelin bögürtleni yapmisti mesela..


Malzemeler :

4 tane yumurta (oda sicakliginda)
2 çay bardagi toz seker
125 gram tereyag (oda sicakliginda)
3/4 su bardagi süt
2 su bardagi un
1/3 su bardagi nisasta
1 tane kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardagi Frambuaz

Ganaj için :

100 gram puda sekeri
30 ml limon suyu (yaklasik 1.5 limon)


Yapilisi :

Yumurtalari ve sekeri çirpin. Tereyagini ve sütü  ilave edip tekrar çirpin. Un, kabartma tozu, nisasta eledikten sonra  ilave edip güzelce bir kek hamuru elde ediyoruz. Hamurun yarisini, kek kalibina (önceden yaglanmis ve unlanmis) döküyoruz. Diger taraftan, 1 su bardagi frambuazi, 1 paket vanilyayla blenderdan geçiriyoruz. Frambuaz püresini kalan hamura ilave edip karistiriyoruz. kek kalibina dôküyoruz ve kasikla biraz karistiyoruz ki mermer olusturalim.

Önceden isitilmis 180 ° derece firinda 40-50 dakika pisiriyoruz. Kürdan testi yapmayi unutmuyoruz. Kek pistikten sonra 10 dakika bekletip kaliptan çikartiyoruz. Bu ara ganaji hazirlayalim. Bunun için 100 gram pudra sekerini, ve 30 ml limon suyunu karistiralim ve sogumus olan kekimizin üzerine dökelim. Üzerine istedigimiz gibi süsleyelim.


NOT : Ben ganaji döker dökmez fotografi çektim bu yuzden belli olmuyor. Iyice soguktan sonra güzel parlak bir ganaaj oluyor. Iyice donuyor.

10 Mayıs 2011 Salı

Mantarli tavuklu Volovan (vol au vent)



Canlarim sizlere uzun zamandir tariflerime eklemek istedigim bir antre ile geldim :) Milföylü çitir kâseden olusuyor. Ister kendiniz yapiniz ister hazir alin. Ben hazir aldim. Yapmak isteyenler, milfôy hamurunu isiya dayanikli bir kasenin disina biraz islatip, sarabilirler. Bir kaç yerini deldikten (kabarmazsin diye) sonra 180° derecelik firina verip pisirebilirsiniz.  Reçeteye buyrun lutfen :)


Malzemeler :

Hazir volovan
Mantar, haslanmis tavuk budu
1 sogan
Tuz karabiber
Krema
Limon
Zeytinyagi
Kasar peyniri


Yapilisi :

Mantarlari küp küp dogruyoruz. Üzerine limon suyu sikiyoruz ki karamasinlar. Tavaya mantarlari suyunu salasaya kadar kavuruyoruz. Biraz zeytinyagi ilave edip soganimizda ekleyip bir kaç dakika kavuruyoruz. Baharatlari ilave edip bir iki kez çevirip, inmeye yakin, krema ilave ediyoruz. Krema sos kiavmina gelince, ocaktan aliyoruz. Harci volovanlara paylastirilip, üzerlerine rendenlenmis kasar peyniri serpistiriyoruz. Önceden isitilmis 180 ° firinda kasar peyniri eriyeseye kadar bekletiyoruz. Afiyet olsunn

8 Mayıs 2011 Pazar

Tüm Meleklere...


‎4 kişilik bir ailede 3 dilimlik pasta varsa, "Ben pastayı hiç sevmem" diyebilen tek kişi 'ANNE'dir... Başta ANNEM ve şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler günü kutlu olsun...

5 Mayıs 2011 Perşembe

Otlu Pogaça ve Paris Gezintisi



Hepinize Merhaba kizlar, uzun aradan sonra yine aranizdayim. Cok sükür tasinma derdim bitti (ne kadarda ufak tefek eksiklerim varsa). Misafirimizide agirladik güzelce, 5 gün nasil geldi geçti anlamadim hatta. Parisi istedigim kadar gezemedim ne yazikki arkadasin öglen uçaga binmesi gerekiyordu. Ama degdi koca Paris bombostu 1 mayis doyalisiyla:) Cok rahat istedigim yere arabayi park edebildik ve gezebildik. Sizlere bir iki kare çektim biraz asagada gôrebilirsiniz. Bu mis gibi pogaçaya gelince, dün çok sevdigim bir arkadasim eve gelince bloglara bir gôz atayim derken sevgili TARIFKOLIK OZNUR bloguna girip, bu sahene pogaçayi gôrdûm Yapilsi çok pratik hemencik yapiverdim. Aslinda ilgimi çeken içine krema peynir olusuydu. Cok lezzetli oldu siddetli tavsiye ederim. Öznur arkadasin o güzel tariflerini gôrmek istiyorsaniz buyrun bloguna : www.tarifkolik.com  (bu ara adrese vermeden isim yazarak nasil tiklanacagini yazarsaniz sevinirim ôgrenemedim gitti:)) Haydin bakalim buyrun simdi reçeteye !


 


 


Meshur LADUREE turistik bir çay salonu. Makaronlari çok ûnlüdür. önünden geçerken resmen çekmeden olmaz dedim. Içine girip mutlaka tadina bakmam lazim derken, içi full müsteri dolu. Sadece pastalari fotograflayabildim. Üstelik makaronlarin fiyatlarini gôrûnce, yavas dedim :) Tanesi 1.65 euro. Bizim burda 4.50 euro 100 grami toplam 8-9 tane çikiyor :) Ee LADUREE farki olsa gerek :) Bir daha gidisimde mutlaka tadina bakicagim :)
Malzemeler :

2 yumurta (Birinin sarısını üzeri için ayırın.)
1 çay bardağı sıvı yağ ( Ben zeytinyağı kullandım.)
150 gr. oda sıcaklığında tereyağı (ben margarin kullandim )
1 su bardağı beyaz peynir
1 su bardağı krem peynir
Yarım demet dereotu (ben koymadim evde yoktu)
Yarım demet maydanoz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un



Yapılışı :


Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Hamur malzemelerini karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur olana dek yoğurun. Hamurun üzerini örtüp buzdolabında 15 dakika bekletin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün ve çörek otu serpin. 180 dereceye ısınmış fırında üstü kizarana kadar pisirin