25 Şubat 2011 Cuma

Muhallebisiyle pisen kakaolu pasta ve ödülüm :)




Bu tarifi sevgili "pasasofram" arkadasim ev sahipligi yaptigi " 63..PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKINLIGINE" g£onderiyorum ve kendisine kolayliklar diliyorum


 
Sevgili okurlarim, izleyicilerim, arkadaslarim :) bu aralar çok yogunum, yorgunum.  3 hafta sonra Allah kismet ederse tasinacagiz. Minik kizimiz ailemize merhaba deyince, daha büyûk bir eve tasinma zamani gelmisti artik. Nihayet içime sinen bir ev çikti. Bugün duvar kagitlarini seçmeye gittim, sirada laminant parke seçmek kaldi. Aslinda bu isler zevkli olur ama 3 çocuk olunca isler baya bir yorucu. Kosustur babam kosustur :)  Esim çalistigi için ilgelenemiyor. Isi olmazsa bile ilgenmiyor :) Cocuklar bakmaya tercih ediyor  okulda olmadiklari zaman :) Neyse fazla uzattim galiba, geçelim nefis pastama :)
Uzun zamandir tarifi arsivimden olan bu pasta, hastasonunu tatliya girmek istedim sizlere. (Ve bu ara acayip çikolata krizim var ) Özelligi, pastanin muhalebisini kekle pismesi. Cok lezzetli ve hafif bir pasta. Mutlaka deneyin derim. Resimler kaliteli çikmadi ama iadre edin gayrii :))




Veee sevgili  http://anneanneninemekleri.blogspot.com/ bana bu ödûlü layik gördü. Ablamaaa çookkkk tesekkür ediyorum. Beni çok mutlu ettin saol. Ben ise beni okuyan, destekliyen, yorum birakan bûtûn blogcu arkadaslarima armagan ediyorum. Böylelikle kimseyi unutmamis olurum. Hepiniz seviyorum ve cici bir hafta sonu diliyorum




Malzemeler :

Kek için :

125 gram oda sicakliginda margarin
4 yumurta
1 su bardagi toz seker
2 kasik kakao
1.5 su bardagi un
1 kabartma tozu

Muhalebi için :

2.5 su bardagi süt
5 yemek kasigi toz seker
1 yemek kasigi tepeleme nisasta
1 yemek kasigi kakao
80 gram bitter çikolata


Yapilisi :

ilk basta sosu hazirlayalim. Bunun için, yarim su bardagi sûtü ocaga koyalim. Üzerine seker, nisasta ve kakaoyu pütürsüz hale getirelim. Diger bir tencerede kaynayan 2 su bardagi süte azar azar karistirarak ekleyin. 2-3 dakika pisirin. Ocaktan almadan parçalara ayirdiginiz çikolatayi ekleyip karistirin ve ocaktan alin.
Ara ara karistirarak sogutun.

Diger yandan, yumusak margarini seker ile çirpin. Yumurtalari ilave edin. Süt ve kakaoyu ekleyip karistirmaya devam edin. En son un, kabartma tozu ekleyip son kez karistirin.
Elde ettiginiz karisimin yarisini yaglanmis kelepçeli tepsiye dökün. Üzerine sogutumuz kakaolu muhalebiyi kenarlarina fazla yaklastirmadan sürün. En üste kalan hamuru döküp kasik ile düzeltin.

180° firinda 30 dakika pisirin.

Üzerini pudra sekeri ile süsleyin.












22 Şubat 2011 Salı

Sosisli Kundak Bebekler ve Sevgili "Seyma" CAFE PEPELA'dan haber !!!!


Sevgili Arkadaslar, candostlar. Hepimiz Cafe Pepela "Seyma" arkadasimizin Libya da yasadigini biliriz. Bazi blogcu arkadaslardan haber aldim çok sükür. Kiziyla birlikte Türkiye dönmüs. Kurtulmuslar çok sûkür !! Yüce yarrabim kalanlara yardimci olsun, sabir versin. En kisa zamanda aramiza döner insallah. Seymacim seni çok seviyoruz, iyiki varsin, dualarimiz seninle. Aramiza dönmeni bekliyoruz. Allaha emanetsiniz...


Bu sevimli bebekleri, sevgili Serap'in blogunda gördüm : "bir dilim bir tutam". Ilk bakista beni mest ettiler :) Geçen  pazar günü  kahvaltida minik aileme yapiverdim. Sofrada bir ayri havalari vardi.
Sofranizda degiklik istiyorsaniz, mutlaka deneyin derim. Cocuklariniz bayilacaklar!!!





Malzemeler :

Milföy
Sosis
Gözler için çörekotu



Yapilisi :

Milföy hamurlarini 1 cm seritler halinde kesin. Milföyleri sosislere sarin. Gözler için çörek otlarini ûzerine koyun. Yumrta sarisi sürerek, önceden isitilmis 180 ° derece firinizda üstü kizarana kadar pisirin.


Afiyet olsun!!




20 Şubat 2011 Pazar

Yesil kabakli kakaolu Kek !!



Canlarim hepinize Merhaba ! Dün aksam, çocukluk arkadasimin dogum günü partisi vardi. Heycanla o günü bekledim çünkü mahallede oynadigim bütün arkadaslarla bulusacaktim. Off o kadar anlatilacak seyler vardi ki... Biricik kocisimi ben yokken çayin yaninda eslik edemeyecege göre, kendisine bu sahane keki yaptim. En azindan çayin yaninda eslik etsin dedim :) Yanliz hissetmez kendini hanii :) Bu tarifi bir blogcu arkadastan görmüstüm ama ne yazikki hatirlamiyorum kendisini.
Bende netten arayip buldum tarifi ve sizlere paylasiyorum. KESINLIKLE kabak tadi olmayan, keke nemi veren, mis gibi yogun kakaolu bir kek çikti ortaya. Esim ilk dilimi yerken, "bir bak bakalim tadina içinde ne oldugunu bilecekmisin " dedigimde, ceviz diye cevap verdi :) Kabak oldugunu söyleyince, inanmadi, va hala inanmiyor :D 
Mutlaka denemelisiniz bence. Begenmedigim tarifleri asla yayinlamam!

Sevgili okurlarim hepinize sevdiklerinizle, cici bir pazar günü diliyorum. Saglicakla kalin ...

Not : Candan Taarifler saolsun, arkadasinin kimin oldugunu hatirlatti, Canim arkadasim Melihaymis "HAYAT CAFE" harika tariflerine bakmak isterseniz buyrun sitesine
www.meliha-canmoullarm.blogspot.com




Malzemeler :

3 yumurta (oda sicakliginda)
2 su bardagi toz seker
3/4 su bardagi siviyag (1 su bardaginda 1 parmak az)
2 su bardagi un
2 su bardagi yesil kabak (rendelenmis ve üzeri kazinmamis) bana 1 tane kabak yetti
3.5 yemek kasigi kakao
1 kabartma tozu
1/2 su bardagi iri kirilmis ceviz


Yapilisi :


Yumurtalari sekerle gûzelce çirpalim. Siviyagi ekleyerek, biraz daha çirpalim. Un, kabartma tozu ve kakoyu eleyerek biraz daha çirpalim. Bu asamada kivam baya koyulasiyor. Rendelenmis olan kabagimizi ve cevizleri ilave edip, tekrardan çirpiyoruz. Kekin kivami yerine geliyor. Yaglanmis kelepçeli kalibiniza (ben26cm kullandim) hamuru dökün ve önceden isitilmis 175 ° derece firinizda içi pisiseye kadar pisirin. Ilk 30 dakika firinin kapagini açmayin, aksi taktirde kekiniz söner. Kûrdan testi yapmayi unutmayin.


Afiyet bal seker olsun...

15 Şubat 2011 Salı

Tuzlu Pastane Kurabiyesi


Merhaba arkadaslar, sizlere bugûn uzun zamandir arsivimde olan, bu mis gibi teryagli tuzlu kurabiyerle karsinizdayim :) Pastanelerden daha gevrek bence. Tadina doyulmuyor, insanin yedikçe yiyesi geliyor. Gelsin kilolar :) Cayinizin yanina nefis bir sekilde eslik eder kendileri :) Denemek isteyenler, buyrun tarife :



Malzemeler :

125 gram Tereyag ( ben tuzlu kullandim)
1 Su bardagi Siviyag
1 çay bardagi yogurt
1 yumurta
1 çorba kasigi Toz seker
1 tatli kasigi Mahlep
1 tatli kasigi karbonat
Alabildigi kadar un
çörekotu veya susam
1Yumurta sarisi



Yapilsi :

Oda sicakliginda olan tereyagini elinizle iyice yumusatin. Üzerine siviyag, yumurta ve yogurdu ekleyip iyice karistirin. Üzerine bir miktar unu koyun. Unun üzerine karbonati, tuzu, sekeri, ve mahlepi ekleyip alabildigi kadar unla yumusak bir hamur yapin.

Hamurdan parçalar kopartip elinizle uzun çubuklar yapip ikiye kivirip bükûn. Bu miktardan yaklasik iki tepsi çikiyor. Tepsiye dizdiginiz hamurlarin üzerine yumurta sarisi sürüp çörekotu serpin.

170 ° derecede üzer kizarana kadar pisirip soguk servis edin







13 Şubat 2011 Pazar

Selam olsun Ey Mevlit kandili !


Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yagmuru kadar bol olsun. Bu mubarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mubarek olsun


12 Şubat 2011 Cumartesi

Revani



Kizlarrrr sizlere öyle bir Revani tarifle geldim ki, yapip deneyenler hiç pisman olmayacaklar !! Yillardir bu tarifi yaparim ve arkadaslardan tam puan alirim. Yiyenler mutlaka tarifi alirlar. Anliyacaginiz 10 numara bir tatli :) Evet o kadar iddaliyim :P   Ben sahsen Revaniyi fazla kabarik sevmem, kek gibi mesela. Bu incelikte daha hos sanki. Baklava tepsisinden bir küçügünü  kullandim. Sizler istediginiz tepsi veya borcama yapabilirsiniz. Istediginiz kalinlikta da yapabilirsiniz. Serbetin ölçüsü  sizlere az gelebilir ama inanin yeterli oluyor. Denemek isteyenlere simdiden afiyet olsun, ve beni okuyan herkese cici bir pazar günü diliyorum. Sevgiliyle kalin canlar... 




Malzemeler :

4 yumurta (oda sicakliginda)
1 Su bardagi Seker
1 Su bardagi siviyag
1Su bardagi yogurt
1 Su bardagi irmik
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 limon rendesi
3/4 Su bardagi Un (1 bardaktan 1 parmak az un)
Hindistan cevizi


Serbet için :

3 su bardagi su
2 su bardagi seker
çeyrek limon

Yapilisi :

Ilk önce serbeti hazirlayalim. Bunun için, küçûk bir tencerede sekerimizi ve suyumu koyalim ve kaynamaya basladiginda çeyrek limon ilave edip kisik ateste 10 dakika kayanatalim. Ve sogumaya birakalim.

Yumurtalari büyük bir cam kasede seker ve vanilya'yla birlikte iyice çirpalim. Yumurtalariniz buzdolabindan çikartmayi unutuysaniz eger, bir kasede ilik suyun içinde 1-2 dakika bekletin, (ilinmasini saglamak için) ben öyle yapiyorum.
Sirayla, siviyag, yogurt ve irmik ve rendelenmis limonu ilave edelim. Biraz daha çirpalim. Ve en son elenmis un ve kabartma tozunu ilave edip biraz daha çirpalim. Önceden isitilmis 180 ° derece firinda, yaglanmis tepsinize dökmüs oldugumuz hamuru, üzeri kizarana kadar pisirelim.

Pismis olan revanimizi, ilk sicakligi çiktiktan sonra, sogumus olan serbetimizi dökelim ve istedigimiz gibi keselim. Ûzerine hindistan cevizi serpistirelim, ve hemen bir baska tepsiyi ters çevirerek agizini  kapatalim. Mümkünse soguduktan sonra buzdolabinda bekletelim daha güzel oluyor soguk soguk :)))

Iste bu kadarrrrrr, afiyet bal seker olsunn hanimlarr


10 Şubat 2011 Perşembe

Kasarli Patates Toplari



Bu mis gibi tereyag kokan toplari evime 15 gün önce misafir gelen arkadaslarima yapmistim. Yapimi çok basit, ele yapismayan, sip sak, yapacaginiz bir aperatif! Toplari yaptiktan sonra servis edin, fazla bekletmeyin bence sanki lezzetinden kaybediyor gibi geldi bana. Mutlaka deneyin derim asla pisman olmazsiniz. Tarif sevgili Müge'den.



Malzemeler :


4 Adet (orta boy) Patates
1 Su Bardağı (rendelenmiş) Taze Kaşar Peyniri
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
Tuz ve Karabiber
Maydanoz ve Pul Biber (süslemek için)



Yapılışı :

Patatesleri haşlayıp, soyun ve küp küp doğrayın.

Patatesler soğumadan, tereyağ, tuz, karabiber ve kaşar peynirini ekleyin. Hepsi pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar iyice karıştırın. (ben bu aşamada çatalla ezmek yerine, eldiven takıp yoğurdum. Böylelikle pürüzsüz bir karışım oldu)

Karışımı oda sıcaklığında 10-15 dk. kadar bekletip ılınmasını sağlayın.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın.
İnce kıyılmış maydanoza, pul bibere -ya da ne arzu ederseniz ona- bulayın


8 Şubat 2011 Salı

Mercimekli Bulgur Pilavi


Bulguru bin türlü pisirebiliriz. Salçalisini, sebzelisini, sadesini vs... Mercimekli çok SIK yapmam, sevmedigimizden degil, aklima gelmiyor :) Mercimekli Bulgur pilavini daha çok ertesi güne kaldiginda, hafif mikro dalgada isitip içine yogurt ilave edip yemesine bayiliyorum. OOff yemede yaninda yat :) Hem çocuklara birer bir, kolaylikla yiyorlar (en azindan benimkiler:)) Buyrun simdi tarife



Malzemeler :

3 su bardagi Bulgur (evdeki kisi basina gôre ister azaltin ister çogaltin)
1/2 su bardagi haslanmis yesil mercimek
Tereyag, tavuk bulyon (istege bagli)
Tuz
Kaynar su


Yapilisi :

Yesil mercimegi, ayiklayip, yikayip, bir tencerede hasliyoruz. Haslandiktan sonra süzüyoruz.
Baska bir tencerede, tereyagimizi koyup erityoruz. Yikanmis ve süzülmüs bulgurumuzu ve yesil mercimegimizi ilave edip 3-4 dakika kavuruyoruz. Tuzu ve tavuk bulyonu ilave ediyoruz. (Bu asamada tuzu fazla atmayin, bulyon tuzlu oldugunu unutmayalim). Ve üzerine kaynar su ilave ediyoruz. Ben sahsen suyu ölçmüyorum, göz ayari  koyuyorum. Su bulgurun parmaginizin enine göre gelecek. Suyu çektikten sonra, pisip psimedigini bakiyoruz ve altini kapatiyoruz. Üzerine havlu kagit koyup, dinlenmeye birakiyoruz.

Afiyet olsun

6 Şubat 2011 Pazar

Sokak Simiti !!!




Aksam aksam canim simit istedi :) Hiç halim yokken ûsenmeden mutfaga girdim. Ve pastaneleri arartmiyacak bir tarifle karsinizdayim :) Citir citir , çok gevrekler. Tadina bayildim. Tarifi ekledikten sonra peynirle bir daha yiyecem :) Karnim guruldadi  bak simdi :)  Mutlaka denemelisiniz 10 üzerinde 8 veriyorum..


Malzemeler:


3 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 su bardağı kadar ılık su
1.5 su bardağı susam
Biraz pekmez


Hazırlanışı:

Unu eleyip ortasını havuz şeklinde açalım. Sonra ortasına yaş hamur mayasını koyup ılık su ile eritelim.Şeker, tuz, sıvı yağı koyup unu katmadan karıştıralım., sonra unu ilave edip kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım. Hamurdan istenilen büyüklükte fitiller koparıp tezgahın üzerine dizelim.Fitilleri 15 dk dinlendirdikten sonra tezgahın üstünde 30 cm kadar uzatalım ve hamuru yuvarlak şekle getirip uçlarını iyice sıkıştıralım.Halka şekline gelen hamurumuzu pekmezli suyun içine atıp iyice süzelim ve susama batıralım. Fırın tepsisine aralıklarla dizelim ve 15-20 dk dinlendirelim. Mayaya gelen hamurumuzu önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda 20 dakika pişirelim.

5 Şubat 2011 Cumartesi

Pratik Frambuazli sürpriz Cup !!!



Sevgili arkadaslar, bu aksam sizlere degisik bir tarifle huzurunuzdayim :))  Canim cup yapmak istiyordu, giristim mutfaga ve tamamen uydurdugum Made in ayla bir tarif oldu. Cok pratik yapilisi çok basit, misafiriniz gelecegi zaman aniden sip sap yaabiliceginiz bir tatli.  En altaki kremasini "Kenton frenk üzumlü ahududu aromali" pudingi kullandim. Ortasina, frambuazli cenuazli bir bisküvi koydum ve en üsteki kremayi ise, yine "kenton vanilyali puding" kullandim, ama süt yerine frambuaz suyu kullanarak. Bu yüzden tadi biraz eksimsi oldu ama güzel degisik bir tat.  Tercihen markayi mutlaka "Dr Oetker" alirim ama bizim buralarda türk marketlerinde ne gelirse onu almak zorundayiz. (Toplasaniz en fazla 3 market vardir).  Tabi ki istediginiz tat ve aromayi deneyebilirsiniz, sizin damak tadiniza kalmis. Umarim tarifi begenirsiniz. Saglicakla kalin kuzucuklar :)





Malzemeler :

1 paket Kenton "frenk üzümlü ahududu aromali"
1 paket Kenton "vanilyali"
2.5 su bardagi sût
2.5 su bardagi frambuaz suyu
1 paket frambuazli bisküvi
Hindistancevizi
Damla çikolata





Yapilsi :

1 tencereye 2.5 su bardagi süt koyup, ahududu olan pudding ilave edip, muhalebi kivamina getiriyoruz.
Kivama gelince altini kapatip, ilimaya birakiyoruz.
Baska temiz bir tencerede, 2.5 su bardagi Frambuaz suyunu alip, vanilyali puddingi ilave edip, muhalebi kivamina getiriyoruz.
Kivama gelince altini kapatip, ilimaya birakiyoruz.
Ilk basta ahududulu olan puddingi, cuplerin içine çeyregine kadar dolduruyoruz. Biraz daha ilidiktan sonra bisküviyi ilave ediyoruz. Son olarak frambuazli puddingi ilave ediyoruz cuplere. Üzerlerine hindistan cevizi serpistirip, damla çikolata ilave diyoruz. Ve sogumasi için en az 2 saat buzdolabinda bekletiyoruz.

Afiyet olsuuunn

4 Şubat 2011 Cuma

Hindistan Cevizli Elma Tatlisi




Bu tatliyi Oktay ustanin kitabinda gôrmûstûm ama yapmaya nasip olmamisti. Geçen gün arkadaslarim eve misafir geldiklerinde yapmaya nasip oldu. Cok hafif bir tatli. Elmayi sevenler herkese tavsiye ederim.
Buyrun simdi tarife :



Malzemeler:

1litre süt
1 su bardagi toz seker
1 çorba kasigi nisasta
2 çorba kasigi un
1 adet yumurta sarisi
1 paket petit beurre biskûvi
1 su bardagi hindistanevizi
5 adet elma (1 tanesi içine rendelenecek)
1 çay bardagi kirilmis ceviz


Yapilisi :

Önce elmalari soyup, ortadan ikiye kesip, biçagin ucuyla çekirdek yatagini çikartiyoruz. Tek sira halinde tencereye diziyoruz. Her elmanin üzerine bir tatli kasigi söker dökûyoruz. Bir bardak da su ilave edi, kapagi kapatip, kisik ateste elmalari (parçalamadan) pisiriyoruz. Genis bir firin kabina bisküvileri 2'ser kat olarak yan yana diziyoruz. Bir elmayi soyup rendeliyoruz. Içine ceviz, isterseniz biraz tarçin ve kasikla seker ilave edip karistiriyoruz. Bisküvilerin ortasina bu karisi düzgün ve toplu olarak kouuyoruz. Pisirdigimiz elmalar sicakken, çunkur yerlerini, üzerine bisküvi ve harç gelecek sekilde kapatiyoruz. Hepsinin düzgün durmasina dikkat ediniz.

Kremanin hazirlanisi :

Bir tencereye sütü, toz sekeri, yumurta sarisini, unu, misir nisastasini koyup, çirpma teliyle çirparak sürekli karistiriyoruz. Kaynamaya basladikdan sonra 2 dakika pisiriyoruz. Buradan kepçeyle elmalarin üzerine gelecek sekilde döküyoruz. Üzerine bolca hindistancevizi serpip sogumaya birakiyoruz. 4-5 saat uzdolabinda soguduktan sonra, tatlimizi bütün görkemiyle soframiza bütûn olarak getirelim. 

1 Şubat 2011 Salı

Firinda Sebzeli Tavuk





Bu tarifi sevgili http://yelpazesu.blogspot.com/ ev sahipligi yaptigi "11" ''Tavuk Yemekleri’’ Etkinliğine gönderiyorum. Ve kendisine kolayliklar diliyorum.

Ailem çok sükür hastaliktan kurtuldu, bende dis agrilarimdan !! Disçiden son bir randevum kaldi :))
Bu aksamda ki menüde, dün aksamadan kalan pilavin yanina bu  mis gibi  sebzeli tavugu yaptim.
Tamamen "made in Ayla' bir tarif. Gerçekten nefis bir yemek oldu. Hiç bir siviyag eklemedim, tavugun cildi yagli oldugundan, pisirken kendi yagini saliverdigi için. Cocuklarda afiyetle yedi. Yapip deneyenlere simdiden afiyet olsun :)) Ôlçüleri evde olan kisi sayisina göre degistirebilirsiniz. 
Buyrun tarife :


Malzemeler :

3 tane tavuk kalça
2 tane orta boy sogan
1 tane yesil sivri biber
1 tane kirmizi biber
3 tane kûçûk patates
2 tane küçük havuç

Sos için :

1 yemek kasigi domates salçasi
karabiber, pul biber, tavuk baharati, tuz
Sicak su


Yapilisi :

Soganlari, biberleri yemeklik dogruyoruz  ve patatesleri küp kûp dogruyoruz. Sirayla borcama, soganlari yesil ve kirmizi biberleri, patatesleri diziyoruz. En son tavuklari diziyoruz. (ocakta ince tûyleri yakilmis, ve yikanmis olucak).
Sosu hazirlayalim simdi. Bir orta boy kasenin içinde, 1 yemek kasigi domatesi alalim, içine, karabiber, pul biber, tavuk baharatini ilave edelim ve güzelce karistiralim. Sicak suyu azar azar ilave edip pûrûzsüz bir sos elde edelim. (yaklasik 500 ml). Bu sosu tavuklarimizin ûzerine dökelim. Borcami folyo kagitla kapatip, önceden isitilmis 250 ° derecede firinimiza yaklasik 45 dakika pisirelim. Ara sira kontrol etmeyi unutmayalim. Pisip pismedigini anlamak için, biçak tavuklarin ortasini yaralim, eger pembe kaldiysa tekrardan sürelim firina. Tavuklar pistiginde, ûzerindeki folyo kagidini alalim, ki tavuklarin ûzeri kizarsinlar.
Ister pirinç pilavin yaninda, ister bulgur pilavin yaninda eslik edebilirsiniz. Sade olarak ta çok doyurucu bir yemektir.

Afiyet olsun